2014. július 14., hétfő

A toszkán vidék

Toszkána hallatán először nem a gazdag városok és épületek jutnak eszembe, hanem a vidéki táj, a szántóföldek, elszórt fák és fasorok.


Tobzódnak itt a szinek, hiszen a fák zöldje mellett sárgállik a levágott kalász, van, ahol a napraforgók festik aranyra a dombot, van ahol piros pipacsok hajladoznak.


Mindenütt művelt táj, szőlőskertek, olajfaligetek, kaszálók. Szélükön ciprusok és cédrusfák, örökzöld fenyőfélék, lombhullatók. A házak és települések a dombokon vannak "szétszórva" érdekes foltként szinesitve tovább a tájat.


Mi bejártuk a hires Chianti bor vidékét. Ez a rész Sienatól északra terül el, Firenze alatt. Itt jókora dombokon termelik a hires vörösbort.


Betértünk a régió központjába is, Castellino di Chianti-ba, ahol egy kedves olasz fiúcska rögtönzött nekünk borkóstolót. A borokról és egyéb étkekről majd máskor számolok be. Addig meséljenek a képek.


Ha megtetszett a toszkán vidék, nézzük meg a Napsütéses Toszkána cimű filmet. Ez valós elemeket dolgoz fel, könyvben is olvastam, kiváló regény, s a filmet ezen a tájon forgatták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése