2011. december 8., csütörtök

Finals

A végét járom, nagyon. Finals week, záróvizsgák hete jön a jövő héten. Itt nincs vizsgaidőszak, nincs idő tanulásra, félév közben kell haladni az anyaggal, a határidőkkel, különben nincs második lehetőség.

Most éppen két csoportmunkán dolgozom párhuzamosan. Az elmúlt hétvégén és a mostanin is bent leszek az egyetemen, ugyanis csak ilyenkor tudunk a többiekkel összeülni, megbeszélni, az előadásunkat finomitani. Érdekes volt látni, hogy az egyébként kihalt campuson hétvégén milyen forgalom van. Telház a könyvtárban, a számitógépek előtt, a csoportszobákban.
A csoportmunkák mellett számtalan egyéni feladatom volt, s van. A múlt héten egy majd 1ooo oldalas könyvből tartottam előadást a diáktársaimnak, a mostani hétre pedig egy 15 oldalas tanulmányt kellett még megirnom.Össze se tudom számolni, hányféle feladat, határidő, elolvasandó könyv határozta meg a heteimet.
Hátra van még 3 vizsga és készen vagyok ezzel a félévvel is.

Igazán meglepő, hogy a magyar oktatással összehasonlitva az itteni nagyon is inspiráló. Miután az utolsó vizsgán is túlesem, nem esik ki a fejemből a megtanult anyag, hanem az órák során felmerült kérdések, témák tovább dolgoznak bennem. A kötelező irodalom mellé igy önkéntesen további könyveket rendelek, olvasok, tanulmányozok, amiket aztán egy jövőbeli órán majd megosztok másokkal is. Hirlevelkre iratkozom fel, szakmai újitásokról olvasok, s néha egy-egy szakmai rendezvényre, előadásra is elvetődöm.

Lehet, hogy ez túlbuzgóságnak tűnik, de szerintem nagyon is szükséges és hasznos, hogy naprakészek legyünk a szakmánkkal kapcsolatban. Épp egy cikket olvastam nemrég, hogy a jó vezető mindig képes és akar tanulni és a tudását megosztva inspirál másokat. Talán nem véletlen, hogy a vezetői tesztemen a tanulás és az információ megszerzése magasan vezet az erősségeim között.

Szóval hajrá könyvek, vizsgák!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése