2013. november 1., péntek

Himzések festményen, New Yorkban

Egy nagyon kedves festőművész barátom, Votin Dóra képeit jövő tavasztól egy new yorki galéria is forgalmazni fogja. Dóra Budaörsön él férjével és három gyermekével. Az, hogy egy amerikai galéria felfigyelt rá, óriási lehetőséget jelent számára.
 
De miért érdekes ez számomra? Dóra engem kért meg, hogy segitsek neki az amerikai ügyek menedzselésében, a new yorki kiállitás előkészitésében. Mivel ahhoz, hogy a festmények eljussanak New Yorkba magyarországi viszonylatban jelentős összeget kell biztositani. Ezért elinditottunk egy online adománygyűjtő kampányt, ennek segitségével szeretnénk összegyűjteni a galéria promóciós diját, a képek és Dóra kijuttatásának költségeit.
 
Éjszakai angyal
 
Arra kérem minden kedves barátomat és ismerősömet, hogy amennyiben lehetősége van rá,  támogassa a kezdeményezésünket. A kampányról a lenti linken olvashattok. Van ott egy rövid video is, ahol láthatjátok a festményeket. Dórát a hagyományos magyar himzésminták szimbolikája, s Bartók zenéje ihlette, amikor angyalos képeit festette. Tudtátok, hogy a virágminták a nőiséget, a női-férfi kapcsolatot, a szexualitást jelképezik? S azt gondoltátok-e, hogy virágos himzésekből angyalokat lehet formázni?
 
Bármilyen kis összeggel lehet támogatni a kampányt, csak egy bankkártya szükséges hozzá, az adományozásnak nincs semmilyen extra költsége. A kampány egy hónapig tart.
 
Zárásul a kedvenc képem Dórától. Sajnos ez már elkelt...
 
Damaszkusz felé
 
A kampány linkje itt található:
 
Dóra weboldala:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése