2017. december 29., péntek

Kékes, hó, tél

Hát idén sem látott el minket az időjárás sok hóval. Karácsony előtt egy kicsit behavazódott az ország, de nem volt elég hideg, hogy megmaradjon. Így havas tájat csak az igazán nagy magaslatokon, például a Kékesen lehetett találni.

Mi is célba vettük Magyarország legmagasabb csúcsát, hogy egy kicsit télies élményünk legyen. Vittünk szánkót, termoszban teát és egyéb szívmelegítőt, no meg egy-két szórakozásra vágyó gyereket.


A hegyen akkora köd volt, hogy gyorsabb tempójú síelők nem biztos, hogy időben észrevették az előttük haladtó. A mi elvadult szánkózásunkat úgy ahogy kibírta a hegy. Csak minket viselt meg a jegesre fagyott elég meredek hegyoldal és a fék nélküli kapaszkodás a majd 3o éves szánkóba...


Azért, hogy a fagyos megpróbáltatásokat melengető élmények is kísérjék, a hegyről nem Gyöngyös irányába jöttünk le, hanem Eger felé. Ott a csodás karácsonyi fényekben pompázó belváros fogadott minket. Igazi mesés hangulatba kerültünk.




Jó volt látni, hogy még a karácsonyi ünnepek után is sokan andalogtak a hangulatos főtéren, s hogy Budapesttől távol, vidéken is milyen csodás helyek, adventi vásárok vannak. Még advent után is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése