Ez nem narancsfa! De majdnem mandarin.
Négy napig minden nap egy vödörnyi barack került az üvegbe. Először lekvár készült cukorral és zselésítővel, no meg az extravagáns ízlésűeknek levendulával. Kb. 25-3o üveg várja, hogy gazdára találjon és elfogyjon.
Aztán szörp készült. Illetve a szörpből ivólé lett, olyan sűrűségű, hogy jól fel kell higítani a fogyasztáshoz. Ez volt a macerásabb mutatvány: egyik nap leszedni, mosni, magvazni, apróra vágni, cukorral és citromsavval megszórni. Majd egy napra hűtőben állni hagyni, s egy nap múltán turmixolni, átszűrni, vízzel higítani és felforralni, majd üvegekbe tölteni.
A barackból szokás szerint készült egyszerű bögrés süti és került a fagyasztóba is belőle. Jó lesz majd a gyümölcsturmixokhoz és esetleg még az osztrákoknál megismert likőr (Marillenlikör) is készül belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése